Опасен ли е кофеинът, като добавка за фитнес?

Ако се интересувате от спортна диета, то може би ви е необходим и разнообразен магазин и специалист, от когото да черпите информация за да ви бъде изготвен добър план.

В онлайн каталога на fitnesidobavki.com, можете да откриете множество варианти за различните цели, според натоварването и спорта, с който с занимавате. Колкото по-големи са физическите натоварвания по време на една тренировка или в ежедневието на физически активния човек, толкова по-голяма е и необходимостта от пълноценно хранене. Освен полезни за организма вещества, ние се нуждаем и от много енергия, което можем да постигнем с помощта на вещества, като кофеина, например. Тъй като всяко нещо има своите плюсове и минуси, особено ако става дума за преминаване на препоръчителните граници, то съвсем резонно е да се запитаме опасен ли е кофеинът, като добавка за фитнес в https://fitnesidobavki.com/? Нека първо да изясним какво представлява и откъде можем да си набавим кофеин.
Опасен ли е кофеинът, като добавка за фитнес?
Става дума за алкалоид, който се намира листата на плодовете и някои растения, като кафето, чая, какаото и др. Тоест, можем да го срещнем навсякъде в ежедневието си, толкова е популярен. Кофеинът стимулира централната нервна система, като тонизира и активизира мускулите и цялата двигателна активност. Неговото действие започва от 45 -тата минута след употреба и има няколко часово действие. Той е и диуретик, а понеже ускорява храносмилателните процеси, се използва от някои хора и като разхлабващо средство. Каква е оптималната доза кофеин, като добавка за фитнес? Безопасният прием на кофеин, се смята, че е до 300 мг. на ден. Някои производители, дори посочват, като препоръчителна максимална доза половината от това количество. Важно е да се добави, че повече половината от безопасното количество, пък, не бива да се приема в рамките на около 6 до 8 часа.

Въпреки своето енергетизиращо действие, както с всяко нещо, не бива да се прекалява, тъй като в непремерените дози се крият и опасности за здравето. Ако се използва кофеин извън мярка и то продължително време, това може да доведе до кофеиново отравяне. Може да се стигне също и до безсъние, както и тревожно усещане, включително и стрес. Фактът, че кофеинът води до пристрастяване, също далеч не бива да се пренебрегва. Разгледайте внимателно начинът на употреба на кофеинът, като добавка за фитнес и преценете внимателно. Важно е да се проявява търпение с приема на всякакви вещества, които активизират системите в организма, за да се стигне до удовлетворяващи резултати.