Инфрачервено отопление: как природата се грижи за нас?

Ако все още не сте убедени в това, че природата е неповторима и има много да се учим от нея, то инфрачервеното отопление, вече достъпно и в домовете – бива поредното доказателство за това.

Какво представлява то и как можете да се възползвате от него ще ви разкажем в следващите няколко изречения от днешната ни публикация.

Както е известно, Слънцето отоплява Земята векове наред с помощта на инфрачервените лъчи, които са безвредни за човека. В съвремието от flyme.bg магазинът предлагат керамични инфрачервени радиатори, работещи на същия принцип. Предимството да ги разгледате и да изберете от тях за дома си или за офиса – не е само едно. Но едно от всички тях бива икономичността, към която се стремят голяма част от домакинствата, отопляващи се на ток през зимните месеци.

Инфрачервено отопление: как природата се грижи за нас?

Инфрачервеното отопление на flyme.bg съчетава в себе си инфраред вълни и конвекция, като тази комбинация позволява далеч не само икономичност. Тя променя целия установен модел на работа на електрическите отоплителни тела, до момента. От една страна ифрачервените радиатори загряват по-бързо и достигат желаната от вас температура за минути, а от друга те разпрепелят въздуха кръгообразно, което позволява достигането му до всеки ъгъл на помещението, където се излъчва. По този начин нито едно кътче в стаята няма да остане неотоплено и вие може да забравите за явлението „студени крака“.

Как обаче природата се грижи за нас чрез това инфрачервено отопление, навярно представлява най-голям интерес за мнозина от вас. Магията се корени в действието на вълните върху организма. То мое да бъде сравнено с влиянието на топлата вода, т.е отпускащо. От друга страна обаче инфрачервеното отопление спомага и за възвръщането естествения начин на работа на много други процеси в тялото, като да речем този на кръвообращението.

Доставяйки си удоволствието от икономично и ефективно отопление у дома с flyme.bg, ще усетите неминуемо разликата. Не пропускайте да научите повече по темата с един клик на сайта на магазина. Те ви очакват.