Kвартал Банево и морските забележителности в района на Бургас

Банево имоти: Морски забележителности в Бургас

Банево е привлекателен квартал на Бургас, който предлага отличен достъп до най-различни забележителности. Едни от най-атрактивните морските забележителности се намират именно в града. Близостта до тях прави имотите в Банево търсени не само от български, но и от чуждестранни инвеститори. Тук ще разгледаме няколко от морските забележителности в града.

Плажовете на Бургас

По протежението на цялата Морска градина, с дължина около 2 км, се простира централният плаж на Бургас. Плажната ивица е достатъчно широка – около 30 м, за да поеме големия брой плажуващи. За разлика от типичния златен цвят на пясъка по северното Черноморие, тук цветът на пясъка е почти черен. Водата е бистра и почти без водорасли, а плажът – чист.

Недалеч от град Бургас – само на 25 км на юг – се намира град Черноморец, чиито плажове се считат за едни от най-красивите по българското Черноморие. При това те предоставят необходимата тишина и спокойствие, които много летуващи търсят. Ако посетите централния плаж на градчето, ще можете да се възползвате от наемането на скутер, банан, джет, както и от разходка с корабче, а за най-малките има надуваем батут.

По-близки са плажовете Сарафово и Крайморие, отдалечени само на 10 км от Бургас. Сарафово се намира в северната част на града, докато Крайморие – в южната. И до двата плажа можете да стигнете с автобус.

Гмуркане на морското дъно

Една от услугите, от които туристите могат да се възползват при посещението си в Бургас, е гмуркането в морските дълбочини. Това е несравнимо преживяване, по време на което ще имате възможността да разгледате черноморската флора и фауна. Тук ще видите морска игла, морски скат, морски дракон и разбира се морските кончета, кои са сред чудесата на черноморския свят.

Разходки с корабче

Друга атрактивна морска услуга е екскурзията с корабче до Созопол или Несебър.

  • Екскурзията до Несебър отплува от пристанище Поморие в 9 часа сутринта и пристига в Несебър 10:30. Следва разходка с екскурзовод, по време на която туристите имат възможност да разгледат и историческите забележителности в града. Завръщането е в 14:30 часа, като в Поморие туристите ще пристигнат в 16 часа.
  • Другата екскурзия, която е до Созопол, отново отпътува от пристанище Поморие в 9 часа сутринта. Пътуването трае час и половина, след което отново екскурзовод ще покаже на туристите историческите забележителности на района. Завръщането в Поморие отново е в 16 часа.