Шест причини да използваме степер у дома

В днешната статия ще ви опишем 6 причини да използваме степери у дома, които може да поръчате от онлайн магазин за спортни стоки Duvlan.fitness.

Шест причини да използваме степер у дома

1) Уред, който е подходящ за домашни условия

Повечето степери са доста практични и не заемат много място. Именно това ги прави подходящи уреди за домашни условия.

2) Пестите много време

Тренировката със степер е доста кратка, ако я сравним с други кардио тренировки. Ако тренирате всеки ден е нужно да отделяте не повече от 15 минути дневно. Ако пък нямате това време и отделяте 2-3 пъти седмично част от времето си за упражнения, увеличете продължителността двойно – 30 минути.

3) Извайване на почти всички групи мускули в тялото

Ако решим да си поръчаме степер за дома, това е доста стратегически ход, защото с него може да тренираме както долната, така и горната част на тялото си. Основно се натоварват седалищните мускули, задната и страничната част на бедрата, прасеца и оттук нагоре цялото тяло. Натоварването е наистина огромно!

4) Подходящ уред за всякакви фитнес програми

Не е казано, че този кардио уред е приложим само в програми за отслабване. Активните упражнения със степер поддържат бърз метаболизъм, укрепва сърцето, понижава нивата на холестерол в кръвта и кръвното налягане. В програмите за качване на мускулна маса упражненията със степер за подходящи за загрявка на мускулите и раздвижването на тялото. Той няма да „смачка“ мускулите ви, а напротив – ще ги дефинира.

5) Усилване на издръжливостта

Всеки иска да издържа на голямо физическо натоварване, но както всяко нещо и това се тренира. Тренировката със степер със сигурност ще ви помогне да стопите излишните килограми, но и да повишите капацитета си на издръжливост, когато сте под тежко физическо натоварване.

6) Много изгодна инвестиция с перспектива в бъдещето

Тази причина е може би най-значима, тъй като инвестирайки във фитнес уред, който ще бъде позициониран у дома, ние си поставяме за цел да го използваме почти всеки ден. Поръчайте го още сега от онлайн магазина Duvlan.fitness и наистина ще останете доволни от резултата!